Doživljaj tartufa u buzetskim restoranima i konobama
Turistička zajednica Buzet te Udruženje obrtnika Buzet već tradicionalno u studenom priređuju manifestaciju “Dani tartufa”, koji će se ove godine održati u devet buzetskih ugostiteljskih objekata: Restoranu Old River, Hotelu Fontana, Konobi Sv. Ivan, Konobi Most, Konobi Santa Terra, Konobi Volte, Humskoj konobi, hotelu Vela Vrata te Ročkoj konobi. Dio je to programa Festival istarskih tartufa, čiji se sajamski dio, zbog već poznatih epidemioloških okolnosti neće održati, no cilj je usprkos specifičnim vremenima naglasiti Buzet kao Grad tartufa i to u mjesecu kada ovaj skupocjeni gomolj ima najbolja i najkvalitetnija svojstva. Želja nam je da svi ljubitelji ove gastronomske delicije tartuf kušaju tamo gdje je i nađen - u šumama i na poljima u okolici Buzeta.
Buzetski ugostiteljski objekti svojim će gostima tako nuditi na odabir nekoliko menija u kojima svakako prevladava tartuf, po popularnim cijenama. Prvenstveni cilj je promocija jela od tartufa na malo drugačiji, inovativniji način nego je to u svakodnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata. Turistička zajednica koja je u suradnji s Udruženjem obrtnika i Gradom Buzetom tematsku gastro manifestaciju pokrenula pred pet godina tiskala je promotivni materijal ali i jelovnike kreirane za svaki ugostiteljski objekt posebno.
Želja Turističke zajednice i Udruženja obrtnika je i u ovim malo drugačijim vremenima skrenuti pozornost na Buzet kao grad tartufa. Vjerujemo da će ova tradicionalna manifestacija pobuditi interes i da će Buzet i ove godine, među ostalim i svojim pozicioniranjem na istarskoj gastro karti, uspjeti u posezoni povećati broj turista i broj dolazaka u unutrašnju Istru.
RESTORANI I KONOBE U PONUDI I JELOVNICI: