Naša web stranica koristi kolačiće kako bi anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li iskustvo korištenja naše web stranice pozitivno te kako isto poboljšati. Ukoliko ne želite dopustiti upotrebu kolačića, iste možete isključiti.

  • +385 (0) 52 662 343
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ulovi svoj kadar

Svaki buzetski pogled je prizor koji poželiš fotografirati i sačuvati za sebe


... i stari grad, i Vela vrata, i Velu šternu, i vijugave puteljke koji vode u skrivene zakutke završavajući na obzoru. Ulovi svoj kadar u vožnji biciklom dok istražuješ okolicu bogate povijesti...

Osjeti dodir užitka,zdravlja, ljepote
i vitalnosti.

Udahni punim plućima

... miris zemlje, hrastove šume i cvjetnih livada. Osjeti zemlju tartufa, začarani kraj zakopanog blaga. Udahni mirise dok šećeš uz rijeku, kroz drvored topola, ili dok se penješ na stijene upijajući blagodati koje pruža sjedinjenje s netaknutom prirodom. Mirisi ovdje vraćaju slike, pričaju svoju priču i ostaju duboko pohranjeni.

Odvaži se i izaberi

... slobodno letenje ili penjanje, parajedriličarstvo ili jahanje, brdski biciklizam ili trekking...

OUTDOOR SPORTOVI

Odmori se


Budi romantičan i prepusti se. Sreća se ovdje krije u malim stvarima. Na tebi je da je otkriješ.

Raspjevana Buzeština

Dobro nam došli!

S nestrpljenjem vas očekuju: članovi i članice GD-a "Sokol" Buzet, KUD-a "R.Pernić" Roč, Udruge "Mali veliki mikrofon" Buzet, predstavnici Osnovne škole
te drugi glazbenici (klape, pjevači, plesači, svirači) koji djeluju samostalno, te glazbeni gosti iz Lupoglava, Vižinade i Trsta.

Organizator: POU "Augustin Vivoda" Buzet
Suorganizator i domaćin: MO Veli i Mali Mlun
Pokrovitelj: Grad Buzet

VIŠE:

43. izdanje smotre kulturno umjetničkoga glazbenog stvaralaštva, Raspjevana Buzeština, održat će se u Velom Mlunu, u petak, 21. travnja 2017. godine. Program na pozornici ispred društvenog doma počinje u 19 sati, ali zvuci koračnica buzetske i ročke limene glazbe čut će se već pola sata ranije budući da će glazbari svirajući u mimohodu proći Velim Mlunom i tako dočekati mnoštvo glazbenih amatera Buzeštine i njihovu vjernu publiku na još jednom zajedničkom proljetnom druženju uz pjesmu, svirku i ples. I ove godine, 43. put zaredom, ali prvi put u Velom Mlunu, Raspjevana će se Buzeština potvrditi kao jedinstvena i najdugovječnija smotra amaterskog glazbenog stvaralaštva na sjeveru Istre.

U glazbeno-zabavnom programu sudjelovat će sve sekcije Glazbenog društva "Sokol" Buzet, ŽKUD-a „Renato Pernić“ Roč, Udruge "Mali veliki mikrofon", a predstavit će se i učenice buzetske Osnovne škole, ŽVS Vetta iz Vrha, Klapa Boškarin iz Huma, Sovinjski gunjci i drugi glazbeni amateri koji djeluju izvan udruga. Tako će publika ovogodišnje raspjevane manifestacije imati prigode uživati u pjesmi i svirci dviju limenih glazbi, dvaju mješovitih pjevačkih zborova, dva muška klapska sastava, dvije ženske vokalne skupine, nekoliko grupa gunjca te plesnih skupina, a s posebnom će pažnjom popratiti nastup pjevača, predstavnika "Malog velikog mikrofona". Ukupno će u programu nastupiti oko 200 izvođača iz svih krajeva Buzeštine, od Roča, Huma, Vrha, Sovinjaka do Buzeta. Kao gosti manifestacije nastupit će i: Cristina Lubiana iz Vižinade, Mažoretkinje iz Lupoglava i Harmonikaški orkestar Fisorchestra 2001 iz Trsta (Italija). Organizator je POU "Augustin Vivoda" Buzet, suorganizatori: GD "Sokol" Buzet , KUD "Renato Pernić" Roč, Udruga "Mali veliki mikrofon" i Mjesni odbor Veli i Mali Mlun, a pokrovitelj je Grad Buzet. "Raspjevana Buzeština" pokrenuta je 1974. godine kao natjecateljska priredba pod nazivom "Djeca Buzeštine pjevaju i sviraju". Uskoro potom manifestaciji se pridružuju sve sekcije kulturno-umjetničkih društava pa ona postaje svojevsrna smotra amaterskog glazbenog stvaralaštva čitave Buzeštine. Dobiva i epitet "putujuće karavane", s obzirom da je godinama u mjesecu travnju manifestacija obilazila okolna naselja širom Buzeštine nakon čega se najsvečaniji, završni koncert održavao u buzetskom Narodnom domu. Zadnjih petnaestak godina priredba se redovito organizira u travnju i simbolično se obilježava kao Dan glazbenog amaterizma Buzeštine.


Turistička zajednica Grada Buzeta  |  Buzet Tourist Office  |  Ente turistico della città di Buzet  |  Tourismusverband Buzet   |  Šetalište Vladimira Gortana 9, HR-52420 Buzet, Hrvatska-Croatia
T. 00385 (0) 52 662 343  |  F. 00385 (0) 52 662 343
Impressum  | Privatnost  | Statut TZ Buzeta  | Financijski izvještaj  | Izvještaj o radu

© 2017 Cursor d.o.o.. Sva prava pridržana. Izgled: Aplikko